My Blog

My WordPress Blog

Överraskande nog, djupt i hjärtat av det världsberömda George Bushs ranchland, bland olycksbådande mörka moln finns en solstråle och en kruka med guld i slutet av regnbågen-gayvänliga Dallas, Texas. Denna pulserande, livliga stad skryter legitimt med den sjätte största homopopulationen i USA och när du tillbringar några dagar med att njuta av gay Dallas är detta påstående lätt att förstå. Det måste ju finnas goda skäl till varför den öppet homosexuella popsångaren George Michael nu gör Dallas till sitt hem fasadmålare i västerås.

Så vad gör Dallas så tilltalande för gayresenären? För det första finns det en god sydlig charm blandad med varm gästfrihet och färgstark kultur. För det andra är GLBT -gemenskapen bekvämt och fast vävd i stadens väv. För det tredje arbetar samhällsgrupperna och gayföretagen tillsammans för att skapa en livskraft för stadens gästfrihets-, underhållnings- och detaljhandelsorganisationer. I hela homosamhället är en främling nästan alltid igenkänd direkt och välkommen till “gaybourhood”.

Det verkar som om det alltid händer något i Dallas GLBT -samhället så oavsett vilken tid på året man besöker denna stad finns det gott om homosexuella aktiviteter för att underhålla och uppfylla dina semesterbehov. Det mångfaldiga lokalbefolkningen är integrerat i hela Dallas och gayscenen kan identifieras på flera olika områden. Hjärtat i gaylivet finns i Oaklawn/Uptown -distriktet på Cedar Springs Road och det omgivande området. Men det finns också flera mindre enklaver som Bishop Arts District och lokala stadsdelar som Oakcliff. Med cirka trettio homosexuella och lesbiska barer, pubar och klubbar plus lika många homosexuella eller gayvänliga restauranger vet denna stad säkert hur man ska underhålla homosexuella semesterfirare.

Lokala samhällsgrupper inkluderar Dallas Tavern Guild vars tjugo-plus medlemmar i nattklubbsinnehavaren strävar efter att göra din “natt på stan” till en positiv och vänlig upplevelse. North Texas GLBT Chamber of Commerce främjar och stöder den ekonomiska utvecklingen av samhället. Dallas är hem för den största gaykören i landet-The Turtle Creek Chorale-och den största homosexuella och lesbiska kyrkan i världen-Cathedral of Hope. Varje vår anordnar Texas Gay Rodeo Association Big D Rodeo i Dallas och sedan 1984 i hela Texas har de samlat in uppskattningsvis två miljoner dollar och donerat detta främst till AIDS-relaterade välgörenhetsorganisationer. De årliga Pride-firandet äger rum i mitten av september inklusive Texas Freedom Parade, Festival i Lee Park och Voice Of Pride talangtävling.

Utan tvekan är dessa starka organisationer själva pulsen och hjärtslaget för denna pulserande GLBT -befolkning för vilken Dallas blir mycket känt.

Om du är intresserad av konst och kultur är Dallas Arts District platsen att ringa hem. Består av ett nitton kvarter, sextioåtta tunnland i centrum, är det det största stadskonstdistriktet i landet. I områdets invånare finns tretton anläggningar och organisationer som ägnar sig åt konsten. Det är också den framtida platsen för Dallas Center for the Performing Arts. Här hittar du Nasher Sculpture Center and Garden intill Dallas Museum of Art. En titt och se här kommer att avslöja utställningar som liknar den senaste Matisse: Painter as Sculptor-en kombination av konstnärernas målningar, teckningar och skulpturer som visas mellan de två gallerierna.

Färdigställd i oktober 2003 rymmer strukturen på 70 miljoner dollar för Nasher skulpturcenter och trädgård Nasher -samlingen med över 300 skulpturer plus turnéutställningar. Den unika byggnaden omges av ett glastak med glasfasader som gör att gallerierna praktiskt taget kan sträcka sig in i trädgården och för att konstverken kan ses i naturligt ljus. Utställningsutrymmet inomhus och utomhus är totalt 72 000 kvadratmeter på en 1,4 tunnland stor tomt som förmodligen är den största anläggningen i sitt slag i världen. Att promenera i trädgården liknar en lugn fristad mitt i staden där du är omgiven av unika, moderna konstverk. Konstälskare eller nybörjare detta är ett måste besök under din vistelse i denna kosmopolitiska stad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *